Дормушали Саидходжа е новият капитан на Етър- 24, старшата възраст би в Дряново
Дормушали Саидходжа е новият капитан на Етър- 24, старшата възраст би в Дряново / Дарик нюз, архив

Дормушали Саидходжа е новият капитан на представителния тим на „Етър- 1924", съобщи старши треньорът Сердар Даят. Нападателят е третият футболист, който тази пролет слага капитанската лента, след като по време на подготовката в Анталия си тръгна Николай Петров, а тази седмица от клуба обявиха, че се разделят и с Красен Трифонов.

Според Сердар Даят играчите щели да бъдат мотивирани и на ниво за гостуването в Гоце Делчев. Наставникът информира, че в понеделник е платен хотелът в Сливен и се надява да е превъзмогната ситуацията. „Всички клубове в България имат проблеми, така че не сме изключение. Всичко е в рамките на нормалното, трябва да играем, това ни е работата. В състава ще има промени, мога да сменя от един до пет играчи", коментира старши треньорът. По думите му „виолетовите" имат своите шансове и трябва да се опитат да извлекат максимума- победа или поне реми.

Срещата с „Пирин" в Гоце Делчев ще пропусне наказаният защитник Михал Протасевич. Полякът пълучи червен картон срещу „Берое". Санкцията му е 1 мач и глоба от 200 лв., съобщиха от Дисциплинарната комисия на БФС. За домакините също ще отсъства един от основните футболисти - бившият играч на „Етър- 1924" Румен Лапантов, който също е наказан за една среща и е глобен 250 лева.

Междувременно юношите старша възраст записаха победа за първенство с 3:1, като гости в Дряново. Вчера великотърновци натиснаха домакините още от началните минути и Захари Захариев улучи греда, а след това защитник изчисти топката от голлинията пак след негов удар. Пас на Михаел Павлов изведе зад гърба на бранителите на дряновския тим Светльо Йорданов, но вратаря на „Локомотив" успя да спаси. Превъзходството на „виолетовите" даде резултат в 33- ата минута, в която Захари Захариев получи пас отдясно и вкара за 0:1. В началото на втората част хубава комбинация между Ивайло Тодоров и Цецо Петров бе завършена от Светльо Йорданов с точен изстрел за 0:2. Натискът на гостите продължи и скоро падна и трето попадение. Заби го Ивайло Таодоров след пас на Светльо Йорданов. След гола старши треньорът на великотърновци Борислав Евтимов направи поредица от смени, а дряновци получиха дузпа, оспорена от етърци, от която намалиха на 1:3.