Деян Колев от Амалипе бе избран за зам. председател на Съвета за сътрудничество по етнически въпроси
Деян Колев от Амалипе бе избран за зам. председател на Съвета за сътрудничество по етнически въпроси / netinfo
Председателят на Центъра за междуетнически диалог и толерантност Амалипе Деян Колев бе избран за заместник-председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и демографските въпроси от квотата на неправителствените организации. Това стана на заседание на Съвета на 4 април.

Останалите кандидати за поста бяха Младен Иванов от Джипси Европа, Петър Георгиев от Конфедерация на ромите “Европа” и Николай Кирилов от Рома – Лом.

В своята програма Деян Колев предлага кардинална промяна в дейността на Националния съвет, свързана с гарантиране на реално участие на неправителствените организации при формирането на политиките по етническите и демографските въпроси.

Зам.-председателят на Националния съвет за сътрудничество от квотата на неправителствените организации се избира от гражданските организации, членуващи в Съвета. През 2007 г. тази позиция бе заета от Емил Кало (Организация на евреите “Шалом”).

 Зам.-председателят участва в изготвянето на обновената версия на Рамковата програма за интеграция на ромите, на Постановлението за промени в Правилника на Националния съвет за сътрудничество и други документи.