Деница и Стилян са новите Палечка и Малечко на Велико Търново
Деница и Стилян са новите Палечка и Малечко на Велико Търново / ДП „Весел Зодиак“

Петгодишните Деница Пенева и Стилян Атанасов са победителите в тазгодишния 10-ти юбилеен конкурс за най-чаровно болярче „Палечка и Малечко“, посветен на Празника на Велико Търново. Тази събота те очароваха жури и публика със своите изпълнения и поведение на сцената.

Артистичното представяне на песента „Новите кънки на мишока“ и стихотворение за тати донесоха короната на Палечка, а Малечко грабна сърцата на всички с народна песен, изпълнена  в акомпанимент на акордеон от неговия татко. Дени пее в студио „Румина“, а Стилян е възпитаник на ЦДГ „Соня“ и вече има награди от национални конкурси.

Новите „Палечка и Малечко“ на В. Търново получиха към наградите и специално изработени тематични торти.

Подгласници на победителите станаха Йоана Иванова, Йоана Йорданова, Пресиян Калинов, и Иво Иванов. Още по седем момиченца и момченца получиха награди като избраници в „свитите на Палечка и Малечко“. Най-малката участничка в състезанието на артистичните деца бе Виктория Костадинова, само на 1 година и 5 месеца.

Организатор на конкурса  „Палечка и Малечко“ отново бе Детска програма „Весел Зодиак“, а музикален домакин - младите таланти на студио „Румина“ при Военен клуб – В. Търново. Приказните принцеси на Дисни оживяха на сцената с танците на „Virginia Ballet”, а срещата с талисмана на „Весел Зодиак“ – котаракът Мърморко, отново донесе много радост и настроение на децата.

Истинско професионално жури оценяваше кандидатите за короната на Палечка и Малечко. Председателското място бе поверено на водещия на КТ „Видеосат“ Миро Дечев, а в трудната задача му помагаха Весела Кънчева – журналист във в-к „Янтра Днес“ и „Х Фактор“-ката Ива Ангеличава, възпитаник на студио „Румина“.