Говорят потърпевши от квартала под "Царевец"
Бездомни кучета тормозят великотърновци под „Царевец”, съобщава NOVA. Глутницата нападнала дори природозащитник, грижещ се за животните.

Кучета нахапаха възрастен мъж в Благоевград

„В петък, след прибиране от разходка в квартал „Асенова махала”, бях атакуван от 12 кучета, които се спуснаха срещу мен. 6 отпред, 6 отзад. Едва успях да се защитя. Един господин се спусна с един огромен прът и успя да разгони кучетата. Това ми се случва за 3 път за 2 години”, разказва природозащитникът Калин Василев.

Питбул нахапа жестоко млад мъж във Варна (ВИДЕО)

Кварталът се намира под крепостта „Царевец” - живописно място, предпочитано от мнозина за разходки, но се оказва, че е и опасно. „Преди 2 години аз и моето куче пострадахме. Тази глутница се нахвърли, нападна кучето ми, започнаха да го хапят. Аз започнах да пищя, да крещя.

Куче нахапа две деца в Асеновград (ВИДЕО)

Имах късмет, че в съседство имаше човек, който ни видя.
За съжаление пък, преди 7 години една жена хранеше животни. Моето дете, минавайки беше ухапано. Тогава от общината взеха мерки”, разказва друга потърпевша на бездомните животни в старата столица.

Куче нахапа дете

Потърпевши споделят, че проблемът с глутницата в местност „Дервеня” е изключително сериозен. Те призовават институциите да си свършат работата и да отговорят на десетките подадени сигнали.
nova.bg