Млад мъж беше жестоко нахапан по ръката от питбул в центъра на Варна. Инцидентът е станал на метри от сградата на училище в събота срещу неделя около 1.00 ч. през нощта. Кучето е било без намордник и каишка.

Питбул нападна стопанката си и двама мъже в София и избяга

По времето на инцидента Мартин Янчев е бил с неговия приятел Николай Генов. Били близо до оживена улица в центъра на града, когато животното ги напада. Първо проявил агресия към Николай, след това и към Мартин. Той е с 18 нахапвания по едната ръка и краката.

Питбул нападна жена в монтанско село

Двете деца на собственика стават свидетели на случилото се, съобщава NOVA. Възникнал спор между Мартин, Николай и стопанина на животното. Според него раните на Мартин не били от неговия домашен любимец. „След като превързах Мартин, той пак пусна кучето. То ме блъсна, събориме, но успях да го избутам. Децата си пищяха и си ревяха”, разказва Николай.

Бащата на Мартин съобщи, че вече е сезирана Районната прокуратура. „Още вечерта Мартин е разпитван в Първо РУ. За мен лично животните не са виновни, а собствениците на кучето”, каза той.

Куче нахапа две деца в Асеновград (ВИДЕО)

При пристигането си полицията е записала личните данни на собственика и пострадалите. Все още не е ясно дали стопанинът на животното е задържан.
NOVA