80-годишна жена попадна в капана на мним брокер
80-годишна жена попадна в капана на мним брокер / Дарик нюз, архив

Мним брокер измами 80-годишна жена от В. Търново с 600 лева, съобщиха от Областната дирекция на МВР. В събота около 17, 30 ч. на домашния телефон на потърпевшата се обадил непознат мъж, който се представил за нейния внук и я помолил да му помогне с пари за закупуването  на недвижим имот. "Внукът" дал телефонен номер на "брокера", който трябвало да обясни на възрастната жена каква сума е необходима за финализиране на сделката и как да я предаде.

Първоночално "брокерът" поискал 1140 лв. Потърпевшата му обяснила, че не разполага с толкова пари и може да даде 600 лв. Събеседникът й се съгласил и, след като жената обяснила къде живее, се уговорили да предаде парите пред жилището си. Малко по-късно пред дома й пристигнал пълен мъж мъж на около 35-40 години, с кестенява коса и топчесто лице, който се представил за служител на брокера. Жената му дала парите и той потеглил с таксиметров автомобил.

По- късно същият ден бабата се свързала с близките си и рабрала, че е станала жертва на измамници. От ОДМВР– В. Търново отново апелират към гражданите да не се доверяват на непознати. При подобни съмнителни позвънявания веднага да търсят връзка с близките си, за да се уверят дали получената по телефона информаиця отговаря на истината. При нужда да сигнализират полицейските служители.