Цената на шарана във Велико Търново достигна 6,30 лв. за килограм, показа проверка на Дарик радио ден преди Никулден. В сравнение с миналата година разликата е около 40 стотинки нагоре. На същата стойност е и килограм амур.
В някои магазини обаче царят на трапезата за празника на моряците и банкерите се търгува и по-евтино. Цената на толстолоба е 3,40 лева за килограм, с 20 стотинки по- скъпо от преди година. Сомовете вървят около 11 лева килото според размера. Изчистена пъстърва в някои търговски обекти се харчи по 8,80 лв. за килограм, а в други замразената е с левче по-скъпа. Чернокопът се продава по 9 лева килото, щуката - по 8 лв.
На великотърновския рибен пазар можете да намерите и приготвен речен или морски деликатес. Така например 100 грама скумрия на скара ще ви струва 1,38 лв., с десет стотинки по- скъпо е филето от скумрия, толкова излиза и същото количество шаран или пържен сафрид. Бялата риба на скара е 1,48 лв. за 100 грама, треската- 1,85 лв.
В магазин от голяма търговска верига предлагат да ви приготвят пълнен шаран срещу 11,99 лева за килограм.