17 хитови заглавия в афиша на „Лятно кино под звездите“ във Велико Търново

„Лятно кино под звездите“ прави парк „Марно поле“ 
сцена на едномесечен филмов маратон
„Лятно кино под звездите“ прави парк „Марно поле“ сцена на едномесечен филмов маратон / Община Велико Търново
17 български и световни хитови заглавия са включени в афиша на „Лятно кино под звездите“, което започва на 17 август във Велико Търново.

„Лятно кино под звездите“ прави парк „Марно поле“ сцена на едномесечен филмов маратон

В продължение на месец жителите и гостите на Старата столица ще могат да се насладят на отлично качество на голям екран в Летния театър в парк „Марно поле“. Филмовият маратон „Лятно кино под звездите“ е инициатива на кмета на Велико Търново Даниел Панов и е допълнение към културния календар на старопрестолния град за 2019 година.

Партньор на Общината е „Кинополис Ентъртеймънт“ ООД, които са направили подбора на заглавията, осигурили са авторските права и техническото оборудване.      

Прожекциите на открито ще са всяка вечер до 15 септември, включително. В Летния театър ще бъде монтиран огромен екран, а за  излъчване на филмите ще бъде използвана съвременна техника, гарантираща най-високо качество като в киносалоните.

Седмица на киното започна във Велико Търново със „София Филм Фест“

„Лятно кино под звездите“ стартира на 17 август - събота в 20,30 ч. с премиерния филм на актьора Мариян Вълев „Лошо момиче“. Още две български заглавия ще бъдат прожектирани на голям екран под открито небе - комедията „Уют“ (режисьорски дебют на Камен Донев), чиято премиера бе в началото на тази година, както и  „Възвишение“ на Виктор Божинов, продукция по едноименния роман на Милен Русков и определена като българското филмово събитие за 2017 г.

Сред лентите, които ще бъдат прожектирани в Летния театър, са едни от най-големите премиери през настоящата година: „Бързи и Яростни: Хобс и Шоу“, „Докато смъртта ни раздели“, „Имало едно време… в Холивуд“, „Код: Ангелът“,  „Цар Лъв“, „Невероятният живот на Енцо“, „Щиглецът“ и др. Сред заглавията в програмата са рекордьорите в боксофисите за миналата година „Бохемска рапсодия“ и  „Роди се звезда“, също новият екшън „Джон Уик 3“ и последното заглавие  на Люк Бесон „Анна“.: Хобс и Шоу

Цените на билетите са атрактивни и преференциални - от 2 лева за българските филми до 6 лева за най-горещите заглавия за сезона. Билетите могат да бъдат закупени както на касата на Летния театър, така и в „Кинополис Искра“. 

За да е по-пълно удоволствието от филмите, на място в Летния театър ще се предлагат пуканки и безалкохолни напитки.

А ето и програмата:

17 хитови заглавия в афиша на Лятно кино под звездите във Велико Търново
Община Велико Търново