Запълват уличните дупки в „Аспарухово”
Запълват уличните дупки в „Аспарухово” / netinfo
Уличните дупки в „Аспарухово” трябва да бъде запълнени до средата май, съобщиха от районното кметство. Бюджетът за рехабилитация на пътищата е 280 000 лв. В момента текат ремонти на улиците около къщите до Пожарната.

В квартала вече е започнало изграждането на игрището за ръгби в парка. Финансирането му за сметка на спортния клуб. Предстои и трасиране на футболното игрище. При дренажа на терена за отводняване ще се ползва дъждовната канализация от бул. Първи май. Проекта предвижда и обособяването на паркоместа от двете страни на булеварда. Всички изгорели лампи по пътя Аспарухово-Галата са сменени. Отстранени са повредите по уличното осветление на ул. Боровец в кв. Галата.

Районната администрация е започнала изграждането на мостово съоражение на ул. Моряшка. На мястото ще бъде изграден асфалтов път, тротоар и площадка, което ще позволи на собствениците на имоти в района да имат повече от един подход към домовете си. Нуждата от проекта е продиктувана и от предстоящото изграждане на подпорна стена на ул. Кирил и Методий, където има свличане на асфалта и част от мантинелата.