/ Дарик Варна, архив
Варненка забрави чадъра си в градския транспорт. Служителите на транспортната фирма обаче го намериха и върнаха. За добрата им постъпка, щастливата пътничка написа благодарствено писмо до „Градски транспорт”. 

Случаят е от сутринта на 28 юни. В напрегнатия за нея ден, адвокат Благовеста Ганчева забравила чадъра си в автобус, пътуващ по линия № 10. Липсата му установила чак когато отишла на работното си място. От фискалния бон за презареждане на електронната си карта обаче видяла регистрационния номер на автобуса и позвънила в централата на общинската фирма. От там я посъветвали да изчака същия автобус в обратна посока на удобна за нея спирка или в края на работния ден да си потърся забравената вещ в централата на ул. "Тролейна". 

Шофьор на автобус намери и върна изгубен смартфон

Ганчева решила да изчака автобуса на спирката, на която слязла. При пристигане на рейса си получила забравената вещ, заедно с блага усмивка от страна на шофьора и продавачката на билети.  

„Тази "човещина" е нормална, но е все по-рядко срещана. Искам отново да благодаря сърдечно на тези Ваши служители. Надявам се писмото ми да стигне до тях, а защо не и до техните колеги. Доброто винаги поражда нова добрина!”, отбелязва варненката в писмото си. Благодарностите й са за служителите Лора Вълкова и Веселин Василев, уточняват  от „Градски транспорт”.

Варненка си забрави чадъра в градски автобус
gtvarna.com

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК