/ Live.varna.bg
Проектът за бул. „Левски” е най-мащабният за последните десетилетия
Прави се всичко възможно новият булевард „Левски” да бъде завършен до лятото на следващата година. Това заяви в интервю за Дарик зам.-кметът по инфраструктурата Христо Иванов. Според него. предвидените средства за най-мащабния за последните десетилетия проект във Варна ще са достатъчни.

Започна се: Задръствания край ХЕИ заради строежа на бул. "Левски"

В момента се полагат пилотните конструкции в „Максуда”, изгражда се южното обслужващо платно между булевардите „Владислав” и „Сливница” и се подменят подземните комуникации в участъка между улиците „Подвис” и „Зюмбюл”. След приключване на отчуждителните процедури ще се започне работа и в останалите участъци. 

Отчуждителните процедури се извършват и в момента. Подхожда се индивидуално там, където има възражения от страна на собствениците, обясни зам.-кметът.

Варна тегли нов и още по-голям заем

До края на годината трябва да приключи ремонтът на ул."Цар Борис III" в кв. „Виница”. От метеорологичните условия зависи дали най-горният износващ слой  на пътя ще бъде положен през декември или догодина. 

До пролетта на 2018 г. трябва да завърши обновяването на ул. „Мара Тасева” в кв. „Аспарухово“. Изпълнена са подземните комуникации. Предстои изграждане на кръговото кръстовище и пасарелката, посочи инж. Иванов. 

Община Варна с две награди от БХРА

Ремонти се извършват и на ул. „Студентска“, в участъка между улиците „Мир“ и  „Дубровник“, както и на ул. „Ана Феликсова“ и кръстовището с бул. „Цар Освободител“ в кв. „Възраждане“. 

Продължава кърпенето на улици и ремонтът на тротоари, отбеляза още зам.-кметът по инфраструктурата.