/ iStock/Getty Images
Засечените „скимери“ се монтирали в банкомат така, че били невидими за клиентите
Варненски служители на Икономическа полиция задържаха 47-годишен мъж, в чиито дом са открити множество скимиращи устройства.

Намериха скимиращо устройство на банкомат в центъра на Добрич

Арестът и претърсването са станали в рамките на специализирана полицейска операция по линия на кражби от платежни документи във Варна, информират от местната полиция.

Мъжът е бил задържан след тримесечни действия по разследване на случай с монтирано на банкомат скимиращо устройство, ръководени от Окръжната прокуратура на Варна. В дома на мъжа, при извършените претърсвания, са намерени и иззети множество банкови карти, записващо устройство за магнитни карти, голям брой електронни компоненти за сглобяване на скимиращи устройства, както и три пакетчета кокаин, електронна везна и празни пакетчета за разфасоване. 

Разбиха "производствен цех" за фалшиви документи и скимиращи устройства

Особеното за засечените „скимери“ е, че се монтират във вътрешността на карточетящото устройство на банкомата и са невидими за клиентите. 

Задържаха варненец с невидими скимиращи устройства
снимка: МВР-Варна

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава под надзора на Окръжна прокуратура – Варна. Има повдигнато обвинение.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК