Вдигат заплатите в АГ - болницата
Вдигат заплатите в АГ - болницата / netinfo
Заплатите на акушерките в АГ-болницата стават 440 лв. от 1 август. Това се договориха на среща днес председателят на Общински съвет-Варна и представители на “Подкрепа” и КНСБ. На разговорите в кабинета на шефа на местния парламент присъстваха още Христо Бозов, ресорен зам.-кмет, шефът на здравната комисия към ОбС проф. Анелия Клисарова и директорът на болницата д-р Петър Атанасов.

Двете страни се разбраха още, че е задължително да бъде извършена структурна реформа в здравното заведение. Борислав Гуцанов категорично заяви, че няма да допусне приватизация на болницата, каквито слухове се разпространяват в публичното пространство.

Той отхвърли твърденията, че общината не помага на общинското болнично заведение и припомни, че ОбС гласува решение, с което задели 500 000 лв. за проектиране на нова модерна АГ-болница. Тя трябва да бъде изградена за 3 години, като се очаква първата копка да бъде направена през 2009 г. На практика персоналът от настоящата болница ще бъде прехвърлен в новата сграда и ще работи при много по-добри условия.

Представители на здравното заведение представиха и списък с необходимата за закупуване апаратура. “Ще одобрим средства само за техника, която после ще може да бъде прехвърлена в новата болница”, заяви шефът на местния парламент.