Варненски храм открива школа по актьорско майсторство
Варненски храм открива школа по актьорско майсторство / sv-atanasii-varna.org

По инициатива на църковното настоятелство при варненския храм "Св.Атанасий" от тази година там стартират школи по изобразително изкуство и актьорско майсторство за деца от 7 до 10 години, съобщават от пресцентъра на Варненска и Великопреславска митрополия.

Школата по изобразително изкуство ще се събира всяка събота от 11 часа, а тази по актьорско майсторство - неделя от 11.30 часа. Заниманията са безплатни и се водят от професионалисти в своята област. Стремежът на настоятелството е да се даде възможност на повече деца да развиват своите таланти и да се подкрепят даровити ученици от социално слаби семейства, нямащи възможност да заплащат скъпи уроци.

Вече започна новата учебна година в енорийския център при храм "Св.Атанасий". Освен традиционното неделно училище, се подновиха и репетициите на детския хор, които се провеждат всяка събота от 10 часа в залата за беседи при храма.

Записванията за неделното училище, детския хор и школите по изобразително изкуство и актьорско майсторство става в храм "Св.Атанасий".

На 14 октовмри се подновяват и беседите в храма. Те се провеждат всеки петък от 18 часа. Преди това, от 17 часа в старинен храм "Успение Богородично"( Малката Богородица) пред чудотворната икона на Св.Богородица ще се отслужва акатист към Божията майка. Свещениците са подбрали цикъл от теми, посветени на християнската етика.