Варна сити парк – красива реалност в рамките на града (СНИМКИ)
Варна сити парк – красива реалност в рамките на града (СНИМКИ) / снимки: varnacitypark.bg и Дарик Варна

Първият в рамките на разширения център на Варна жилищен комплекс от затворен тип скоро ще бъде факт. Свежото решение и допълнение към морската столица се нарича Варна сити парк и се намира в „Трошево", съвсем близо до кметството на район "Младост", училища, детски градини, търговски центрове и с удобни комуникации.

Комплексът разполага с 250 апартамента, разположени в 8 бутикови сгради. В тях скоро се очаква да заживеят над 1000 варненци. Проектът е насочен към младите хора, със съвременен и елегантен дизайн на сградите и разумни цени. Неслучайно мотото на бутиковия комплекс е „Похвали се къде живееш!".

Варна сити парк  красива реалност в рамките на града (СНИМКИ)
netinfo

Човекът и личното му пространство е водещата концепция на проекта, обясни Светослав Станиславов, преборил конкуренцията на други 11 архитекти за водещ проектант на Варна сити парк. Комплексът се състои от осем отделни блока с оптимални размери,възприемани в пространството по-скоро като малки бутикови сгради в общ архитектурен ансамбъл. Това дава възможност всеки от жилищните модули да притежава собствен паркинг и парково пространство, прелято в обща градина за целия комплекс.

Предвидено е изключително удобно паркиране, без пресичане на парковата зона от 6000 кв.м. Предвидената етажност за комплекса е 6 етажа плюс терасовиден, където са разположени най-просторните жилища. Постигнатата обща РЗП е 28 500 кв.м, която е 50% от възможната по градоустройство, с цел осигуряване на площи за озеленяване и отдих.

Отдалечеността между сградите достига до 30 метра. Така всяка една от бутиковите сгради ще бъде огрявана от слънцето през целия ден. Белият цвят абсорбира светлина и оптично създава усещането за по-големи пространства между сградите.

Варна сити парк  красива реалност в рамките на града (СНИМКИ)
netinfo

Предвиден е централен вътрешен двор, богато озеленен и благоустроен, с детски площадки, водни площи, места за отдих. Обслужващите площи на комплекса са ситуирани в близост до входа, с което се намалява рискът от пренаселване на комплекса с външни посетители и се осигурява по-добър комфорт на живот.

Инвеститор на Варна сити парк е „Интерсервиз Узунови" АД. „След Мол Варна това е вторият голям проект, с който нашето семейство се захваща" , заяви инвеститорът Красимир Узунов при официалното откриване на строителната площадка на Варна сити парк. Над 60 от жилищата вече са продадени. След завършване на проекта ще има опашки от желаещи да си купят апартамент тук, убеден е Узунов.

Варна сити парк  красива реалност в рамките на града (СНИМКИ)
netinfo

Варна сити парк  красива реалност в рамките на града (СНИМКИ)
netinfo

До края на годината ще бъдат готови първите 4 блока. Останалите 4 се очаква да бъдат завършени в началото на следващата година. Инвеститорът е предвидил уникална система за заплащане на апартаментите, включваща договорен ипотечен кредит с лихва под 5,9 % и заплащане на цената след Акт 16.

Ваня Александрова е първият клиент на Варна сити парк. Днес тя получи ключовете за апартамента си лично от Красимир Узунов.

Варна сити парк  красива реалност в рамките на града (СНИМКИ)
netinfo

Събитието бе уважено от десетки официални гости, сред които заместник-кметът Пейчо Пейчев, главният архитект на Варна Виктор Бузев и кметът на район „Младост" Христо Христов.