Уволниха варненски полицай, взел 400 лева подкуп
Уволниха варненски полицай, взел 400 лева подкуп / netinfo
Главен полицейски инспектор от Варна е уволнен за това, че срещу 400 лева подкуп е съдействал на лице, което е имало забрана, да напусне страната, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В момента на нарушението полицаят с инициали И. И. е бил началник на група “Противодействие на престъпността през ГКПП” към Граничен полицейски участък-Варна. Пуснатият от него зад граница пък имал наложени ограничения да напуска страната заради финансови задължения и образувани преписки за измама.

За същото нарушение от системата на МВР си отива и старши полицай от ГКПП-Русе. Той е уволнен за това, че е съдействал на две лица да напуснат страната при наличие на забрана за това. За “услугата” граничният полицай им взел 500 евро. Нарушението на закона за МВР и етичните правила, извършено от униформения, е доказано по безспорен начин в хода на дисциплинарното производство.

Младши разследващ полицай П.Ц. от Плевен пък е уволнен заради това, че в периода март-май т.г. не е извършил необходимите процесуално-следствени действия за събирането на достатъчно и годни доказателства при разследване на престъпления по възложени му досъдебни производства. С това той е осуетил разкриването на обективната истина и е помогнал на извършителите на престъпления да не им бъде търсена наказателна отговорност.