Търговци искат референдум за Колхозния пазар
Търговци искат референдум за Колхозния пазар / netinfo
Проблемът, свързан със строителството на Колхозния пазар, да бъде решен чрез референдум сред варненци. Това предлагат от Инициативния комитет на наемателите на търговски обекти и граждани на Варна.

Наеметалите връчиха на кмета на Варна подписка, в която настояват той да инициира допитването до варненци дали пазарът да бъде премахнат и на негово място да се построят 3 борси за плодове и зеленчуци, цветя и рибни продукти.

Според сегашните търговски наематели изграждането на въпросните борси е в противоречие с предназначението на пазара, който е определен за търговия на дребно, а самите те нямат никакви гаранции от общинска фирма “Пазари”, че след реконструкцията ще се върнат на местата, където сега продават стоките си. По този начин без препитание ще останат 6 хиляди души и семействата им, посочват в обръщението си до кмета търговците от Кооперативния пазар.

Ако кметът не инициира референдум ще внесем въпроса в съда. Ще потърсим подкрепа и от европейски институции, заяви говорителят на Инициативния комитет Димитричка Радушева.