Три пешеходки ранени при катастрофи
Три пешеходки ранени при катастрофи / netinfo
Трима са ранени в катастрофи за денонощие, съобщават от пресслужбата при ОДП – Варна.

В южна промишлена зона на обръщача пред “Петрол”, автобус “Волво” с варненска регистрация и водач Ив. Г., на 46 години от Варна, при маневра на заден ход, блъснал преминаваща зад автобуса 28-годишна варненка. След това возилото ударило паркиран “Скания ПЛА” със софийска регистрация, собственост на софийско ООД. Вследствие на удара жената получила фрактура на гръбначен прешлен и контузни рани по двата крака. Настанена е в НХО за лечение.

Часове след това на бул. "Цар Освободител", до входа на МБАЛ "Св. Анна" посока ул. "Отец Паисий", водачът на "Хонда Сивик" с варненска регистрация – 29-годишният варненец Др. Д., блъснал пресичащата от дясно на ляво 50-годишна пешеходка. Жената получила фрактура на лявото рамо. Оказали й медицинска помощ и я освободили за домашно лечение.

В петък "Опел Корса", който се движел се по бул. "Цар Освободител" по посока ул. "Отец Паисий", до АГ-болница, блъснал пресичаща от ляво на дясно на пешеходна пътека 38-годишна варненка, която получила контузия на главата и комоцио. Настанена е за лечение в НХО.

Според лекарите животът на пострадалите е вън от опасност. Местопроизшествията са посетени от дознател и пътен полицай. Образувани са досъдебни производства.