Със спектакъл учат деца да пестят вода и енергия
Със спектакъл учат деца да пестят вода и енергия / sxc.hu , архив

Проект за екологично възпитание на деца от детските градини стартира в морската столица. Той се осъществява от неправителствената организация „Сороптимист интернешинъл”, клуб Варна. С помощта на спектакъл и малка книжка със съвети у подрастващите ще се формира активно отношение към природните ресурси чрез създаване на ежедневни навици за пестене на блага и енергия.

Проектът „Да съхраним нашия общ дом – Земята” се реализира с подкрепата на общината и е финансиран от „Сороптимист” с 4 хиляди евро. Той обхваща около 1500 деца на възраст 5 – 6 години от 10 забавачници във Варна. В рамките на една година децата ще придобият познания за важността и отговорността на всеки към съхранението на планетата. Целта е малките граждани да формират лични навици в ежедневието по отношение пестенето на вода, храна и енергия, съхранение и опазване на природата.

Обучението на децата ще стане чрез авторския спектакъл „Приказка за спасената река” на актьора Свилен Стоянов, който ще ги провокира с игри и музика. За първи път той ще се играе утре в детска градина „Синчец”. Проектът се реализира само във Варна.