/ iStock/Getty Images
Варненският апелативен съд решава за мярката за неотклонение на  румънеца Адриан Крецу, който прегази 5-годишно момиче на паркинг в Морската градина във Варна.

Румънецът, прегазил дете във Варна, през сълзи в съда: Не видях нищо

Съдът заседава във вторник, 9 юли, по жалбата на 32-годишния чужденец срещу наложения му постоянен арест. Въззивната инстанция отложи своето решение за днес, за да се изчака справка от румънските власти за съдебното минало на Крецу и за извършените от него нарушения като шофьор. След като информацията бъде предоставена, в 11.00 часа днес магистратите ще се произнесат дали румънецът ще остане зад решетките. 

Прокуратурата настоя чужденецът да не бъде пускан от ареста, тъй като може да се укрие, защото няма адресна регистрация във Варна. Крецу живее в градче до Констанца и работи на пристанището в морския град в северната ни съседка. Неговият адвокат Атанас Арменчев коментира, че клиентът му може да бъде призоваван на настоящия си адрес, изтъквайки близкото разстояние между Варна и Констанца. 

Защитникът акцентира върху доброто процесуално поведение на Крецу, който е дал пълни обяснения пред разследващите, а след инцидента не е напуснал местопроизшествието. Самият Крецу заяви, че е неосъждан, а като шофьор е извършвал „незначителни нарушения”. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК