Стартира информационна кампания за Варна 2017
Стартира информационна кампания за Варна 2017 / снимка: live.varna.bg

В 17:30 часа в зала „Концертна" на Младежкия дом ще се проведе отворена среща на представители на Сдружение „Варна - Европейска младежка столица 2017" с младежки организации и неформални групи. Целта на събитието е представяне на инициативата за изграждане на Черноморски младежки център, който следва да отговори на стандартите за сертифициране на Съвета на Европа.

Колко ще струва домакинството на Варна за европейска младежка столица

На 29 юли Министерството на образованието прехвърли на община Варна сградата на закритата Професионална гимназия по текстил и моден дизайн "Мара Тасева". Тя ще бъде използвана за нуждите на образованието и за домакинството на Европейска младежка столица през 2017 г., част от които е и ключовото направление Черноморски младежки център. Неговото предназначение е да развива младежки капацитет, чрез организиране на конференции и курсове за обучение, събития за създаване на делови контакти, работни групи, с акцент върху регионалното развитие.

Мирчо Христов, ЕМС 2017: Ще създадем Черноморски младежки център

Дейностите имат за цел да стимулират и да създадат необходимите ресурси за насърчаване на младежкото участие. Инициативите ще бъдат извършвани в тясно сътрудничество с мрежата на Европейските младежки центрове.

Младежкият сектор във Варна ще има възможност да участва активно в процеса на реализиране на дейностите, свързани с Черноморския младежки център, чрез предложения и отворена дискусия.