/ БТА
Непрекъснат теч на вода е причината за активирането на свлачищни процеси по ската до крайбрежната алея във Варна, чийто район днес бе огледан от комисия от експерти.

Жоро Георгиев, началник отдел „Дейности по защита на населението“ в Общината, посочи, че е необходимо да бъде изследвана водата, за да се установи дали е подземна или идва от някаква канализация.

БТА

Той припомни, че на свлачището, което падна от ската през април, бе направен дренаж и това спря процесите.

Откъсна се настилка от крайбрежната алея във Варна (СНИМКИ)

Заместник-областният управител Огнян Рачев допълни, че комисията ще разпореди „Геозащита“ да направи цялостно обследване на района. С изследването на водата ще се заеме „ВиК-Варна“.

БТА

"Междувременно районът ще бъде обезопасен", допълни Рачев. По думите му това ще бъде направено от Общината, като достъпът до зоната ще бъде ограничен и ще бъдат поставени предупредителни табели.

БТА

"Свлачища има на няколко места по ската", посочи Рачев. За случващото се ще бъде информирано и Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

БТА

Според Рачев е необходимо да бъде направен проект за цялостното укрепване на ската, тъй като проблемът с падането на земни маси е от години.
Мила Едрева, БТА