„Спектър нет” вече работели добре с „Интербилд”
„Спектър нет” вече работели добре с „Интербилд” / netinfo
Нямаме интерес от ескалации, които пречат на бизнеса и затова е не нормално името ни да бъде намесвано. Това заяви за Дарик управителят на варненския офис на „Спектър нет” Иван Дочевски. Неговата фирма беше заподозряна като спонсор на акцията на ГДБОП в офисите на „Интербилд” от собственика на фирмата Анжело Георгиев в ефира на радиото.

Според Дочевски двете компании работели добре последните месеци и дори имали съвместни изкопи при прекарването на кабели. Той заяви, че вчера лично е предотвратил прекъсване на оптичната мрежа на конкурентите, захранваща Бизнес- парк. Дочевски се намесил, когато багер започнал да копае в района, където минавали кабелите. Неговата фирма също е била проверявана от ГДБОП преди повече от година, но антимафиотите не са нахлували маскирани и въоръжени. Управителят на „Спектър нет”, добави, че не се притеснява от нови проверки.

В последно време наистина имаше опити от страна на конкурентите за затопляне на отношенията, но те бяха съвсем бегли, призна търговският директор на „Интербилд” Марина Астарджиян. Тя обаче заяви, че не е чувала за предотвратено от Дочевски прекъсване на кабели вчера. На специална пресконференция тя отново повтори, че „Спектър нет” е поръчала вчерашните обиски.

Пострадалите 5 служители на „Интербилд” при акцията на ГДБОП вече са подали оплаквания във Военната прокуратура срещу действията на анфимафиотите. Според позицията на компанията те са били ритани, бити с електошок, заплашвани с пистолет и обиждани. Полицаите им казали, че трябва да са благодарни, защото са се отървали живи и не са започнали да стрелят по тях автоматите.

Полицаите са счупили камерите в офиса и са иззели записващата техника, заяви Астарджиян. Входните врати са били срязани с ъглошлайф. Иззети са 6 лаптопа с легален софтуер и 2 компютърни конфигурации с безплатната операционна програма Linux. Не е открит незаконен софтуер, добави Астарджиян. Според търговският директор на „Интербилд” акцията цели уронаване престижа на компанията. Тя очаква отлив на клиенти. Когато антимафиотите нахлули в офиса, вътре имало клиенти, плащащи си сметките.