/ Дарик Варна, архив
28-годишен мъж от София беше осъден от Районния съд във Варна за измама, информират от правораздавателната институция. 
 
Митко Й.  беше признат за виновен, че в периода от 28 януари до 15 април 2015 г. в съучастие с неустановено по делото лице и с цел да набави за себе си и другиго имотна облага, възбудил и поддържал заблуждение у двама души от Варненско, че ще им предостави бързи парични заеми без поръчител. Деянието е извършено в условия на продължавано престъпление. 

Пробация за 25-годишна, изтеглила кредит с данните на майка си

Посредством публикувана обява в интернет пространството за предоставяне на кредити без формалности и поръчители, потърпевшите се свързвали и разговаряли по телефона с подсъдимия, който успял да ги убеди да направят чрез офиси на „Изи пей“ във Варна парични преводи на негово име.  

Подсъдимият обяснявал, че седалището на фирмата се намира в София и за да получат бързо, на място във Варна, парите по „отпуснатия кредит“ следва първо да  преведат еднократно сума от 30 лева. По този измамлив начин на пострадалите била причинена имотна вреда.

28-годишният Митко Й. е с чисто съдебно минало. Той беше осъден в задочно производство, като Районният съд в морската столица му наложи наказание от  година лишаване от свобода, отложено с  изпитателен срок от 3 години.  Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК