Ще плащаме по 30 лева за вдигната от паяк кола
Ще плащаме по 30 лева за вдигната от паяк кола / netinfo
"Паркинги и гаражи - Варна" ще бъде еднолично акционерно дружество, а не общинско предприятие, какъвто бе първоначалният замисъл. Това стана ясно по време на днешната общинска сесия, на която съветниците гласуваха “за” създаването на ЕАД-то.

Дружеството ще бъде управлявано от седемчленен борд на директорите с мандат от 3 години. Предмет на дейността му ще бъде инвестиране, изграждане, екскпоатация и поддържане на паркингите, гаражите и местата за паркиране, които са общинска собственост на територията на Варна.

Началният капитал на "Паркинги и гаражи - Варна" ЕАД ще е 50 хиляди лева, разпределени в 500 броя поименни акции с право на глас, собственост на Общината.

По предложение на председателя на Общинския съвет Борислав Гуцанов седемте директори на дружеството няма да получават заплата през първите 3 месеца от встъпването си в длъжност. Идеята е да не се черпи от капитала на дружеството, докато то не започне да функционира.

По решение на съветниците наказателната такса за вдигнат от "паяк" автомобил ще е 30 лева. Отделно ще се заплаща и глоба за неправилно паркиране. Вдигнатите коли ще се събират на паркинг под Аспаруховия мост.

3 милиона лева е печалбата на общинските предприятия за последните 3 години, съобщи общинският председател Гуцанов.