Шофьор без „Гражданска” отива на съд заради подкуп от 41 лева
Шофьор без „Гражданска” отива на съд заради подкуп от 41 лева / снимка: Sofia photo agency, архив

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 58-годишния Исуф Ах. от село Доброплодно, който дал подкуп от 41 лева на полицейски служител, за да не му състави акт, информират от обвинението.

Пътна полиция със засилени проверки за алкохол и наркотици

На 27 септември в село Калоян, община Вълчи дол, екип от трима полицейски служители работили по линия на безопасността на движението в центъра на селото. Около 13, 20 часа бил спрян за проверка автомобил „Мерцедес". Шофьорът на колата - подсъдимият Исуф Ах., представил документите си и две квитанции за платена задължителна застраховка „Гражданска отговорност". Последната покривала период до 17 юли. Проверяваният водач обяснил, че третата квитанция за платената полица не е у него. Полицейският служител направил справка и установил, че автомобилът на Исуф Ах. няма валидна застраховка „Гражданска отговорност" и започнал да съставя акт за установяване на административно нарушение.

Шофьор без "Гражданска" опита да подкупи полицаи

Подсъдимият отишъл до полицейския автомобил, поискал „да оправи работата", като даде 40 лева за почерпка на полицаите, и оставил на пода няколко сгънати банкноти. Полицейският служител излязъл от служебната кола, заключил я и сигнализирал за дадения подкуп. При огледа на местопроизшествието на пода пред задните стелки на полицейския автомобил разследващите намерили 41 лева в различни по номинал банкноти.

Предстои делото срещу 58-годишния мъж да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание до 10 години лишаване от свобода и глоба до 15 000 лева.