Секционни председатели поискаха втора тъмна стаичка
Секционни председатели поискаха втора тъмна стаичка / netinfo
27 жалби и сигнали за нарушения, предимно за нерегламентирани баджове на застъпници, са постъпили в Общинската избирателна комисия до 10 часа, съобщи говорителят на комисията Кристиян Богоев.

Големият наплив от гласоподователи и бавният процес на гласуване е причина председателите на няколко секционни избирателни комисии да поискат от ОИК обособяването на втора тъмна стачика. Целта е да се намали струпването на хора пред секциите и да не се стига до скандали в изборния ден.

В момента ОИК проверява възможността за изграждането на втора тъмна стаичка, съобщи говорителят на комисията Кристиян Богоев.

Повече от 10 жалби са постъпили от граждани и членове на изборни секции в училище “Стефан Караджа”, където представители на кандидата за кмет В.Марешки са раздавали талони за безплатни лекарства и са правили опити за купуване на гласове.

Една жалба е постъпила срещу телевизия МСАТ, където е бил водян клип на песен, свързан с една от политическите партии-участници в днешните избори.

Предстои ОИК да се произнесе по жалбите. Няма данни за дописване на избирателните списъци.

В кварталите "Аспарухово" и "Владиславово" е установено струпване на голям брой застъпници на партии и коалиции и желаещи да гласуват.

Първите данни за избирателната активност във Варна и останалите общини на областта се очакват след 11 часа.