Руслан Мъйнов ще пее арии на варненска сцена
Руслан Мъйнов ще пее арии на варненска сцена / operavarna.bg

Италиански канцонети, любими оперни и оперетни арии от Супе, Лехар, Калман, Щраус, Верди, Пучини и други композитори ще звучат тази вечер в първото за 2012 г. представление на Варненската опера. В програмата ще се изявят популярният актьор с впечатляващ теноров глас Руслан Мъйнов и сопраното с международна кариера Русалина Мочукова. Те ще си партнират с местния симфоничен оркестър с диригент Владимир Бошнаков.

Концертът започва в 19 часа. В програмата са включени популярните канцонети "О, соле мио" и "Санта Лучия", ария на Калаф ("Турандот"), ария на Силва ("Царицата на чардаша") и „Наздравица" ("Травиата").

Утре вечер е премиерното представяне на балета „Лешникотрошачката" по музика на Чайковски с хореографията на Желка Табакова. В петък, 20 януари, ще бъде играна операта „Набуко" с Нико Исаков, Светозар Рангелов и Габриела Георгиева и диригент Борислав Иванов.

Билети са по 8, 10, 15, 20 и 30 лв. За ученици и пенсионери входът е 5 лв. Пакет Фамилия Опера за четирима е на цена от 20 лв. (4 билета х 5 лв.).