/ МВР
Разбиха 5 наркооранжерии във Варненско, има задържани, съобщиха от полицията.

наркооранжерии
МВР

В рамките на операция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества, в петък служители на отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР Варна са задържали трима мъже. Криминалистите извършили претърсване в три къщи за гости - две в с. Юнец и една в гр. Бяла.

наркооранжерии
МВР


Полицаите са открили общо 4 оранжерии за отглеждане на растения от рода на конопа.

Намерени и иззети са 324 броя зеленина, както и суха тревиста маса – около 10 кг. В обособените помещения е имало и отделни сушилни, за преработка на продукцията, като във всяка една от стаите са били разположени високотехнологични лампи, абсорбатори, напоителни системи, уреди за контрол на температурата и множество торове и препарати. Акцията срещу наркотичните вещества продължила и в местност „Прибой“, където криминалистите разбили още една оранжерия за отглеждане на канабис. Там оборудването е било идентично, а намерените растения са 100 бройки – в различен стадий на растеж. При последвалото претърсване в жилищата на задържаните, в гр. Варна са открити 16 100 лева .

Действията по документиране на извършената престъпна дейност продължават под надзора на Окръжна прокуратура. Към момента се водят три разследвания.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня