Разкриха три оранжерии с марихуана в Пазарджишко, съобщиха от МВР.

МВР

Спецоперацията за противодействие на престъпления, свързани с наркотици, е реализирана на 21 март от служители на сектор „Криминална полиция” в Районно управление-Пазарджик, със съдействието на колегите им от Полицейския участък в Лесичово.  

Спецоперация в Перник: Разбиха домашна наркооранжерия (СНИМКИ)

Извършени са претърсвания на апартамент в Пазарджик и две къщи в село Калугерово,  обитавани и ползвани от 32-годишен жител на село Калугерово, с криминални регистрации.

МВР

В хода на действията, и на трите адреса, униформените са открили обособени оранжерии на закрито за отглеждане на марихуана, оборудвани с осветление, вентилация, системи за контрол на влажността и температурата, въздуховоди, прибори са отглеждане и разсаждане.

МВР

Установени и иззети са общо 250 растения от рода на конопа, достигнали различен стадий на развитие, с тегло близо 36.6 килограма зелена листна маса от глави и съцветия. В апартамента, обитаван от мъжа в Пазарджик, е бил намерен още около 1.9 килограма суха марихуана, подготвена за пакетиране.

МВР

Мъжът е задържан за срок от 24 часа, а дрогата и съоръженията са отглеждането ѝ са иззети. Работата по документирането на случая продължава под надзора на прокуратурата.