Ясни треньорите в отделните възрастови групи на ДЮШ в Морето
Ясни треньорите в отделните възрастови групи на ДЮШ в Морето / netinfo

Новият директор на ДЮШ на ПФК "Черно море" Емануел Луканов проведе конструктивна среща с треньорите на всички възрасти от академията на варненци. В нея бе обсъдена методиката на работа на отделните набори и бе решено да се акцентира на двойния процес – учебен и тренировъчен, съобщи официалният сайт на клуба. Ще се използва част от опита на Западно-европейските школи, но същевременно ще се съобрази със специфичността на условията у нас.

Станаха ясни и треньорите, които ще ръководят отделните възрастови групи през новото първенство. Тодор Каменов остава начело на старшата възраст (набор 1998-1999). В Елитната група до 17 години ще участват родените през 2000 година моряци, водени от клубната легенда Тодор Марев. Мартин Христов ще продължи да води набор 2001, в Елитната група до 15 години ще участват родените през 2002 година таланти, водени от Николай Кънчев. Иван Николов остава начело на набор 2003, Станислав Стоянов на 2004, а Георги Попов поема набор 2005.  Родените през 2006 година са поверени на Калоян Георгиев.

Ще бъде направена и подготвителна група за родените през 2009-2010 малчугани под ръководството на Николай Кънчев, като за нея ще бъдат набрани кадри след кастинг на стадион "Тича", датата на който ще бъде обявена допълнително.