Полицията спипа автокрадци след преследване
Полицията спипа автокрадци след преследване / снимка: Sofia photo agency, архив

Двама мъже са задържани по време на кражба на автомобил „БМВ". Арестът е станал при спецоперация в Бургаско, след продължително наблюдение на автокрадците , съобщиха от варненската полиция.

Кражбата е била осуетена, а двамата мъже успели да избягат. След кратко преследване са били заловени в Поморие. В тях са били намерени специализирани технически средства за отключване и стартиране на автомобили, използвани за извършване на престъпна дейност, укрити в тайник в лека кола „Фолксваген".

Четирима младежи задържани за кражба на кола

При извършения оглед на местопрестъплението е било установено друго „БМВ", което е било разбито от тандема. Лекият автомобил е собственост на 29-годишна жена.

Задържаните са на 50 и 55 години, добре познати на органите на реда и многократно осъждани. По време на обиск и претърсване на два адреса във Варна, използвани от двамата, са намерени и иззети допълнителни технически средства, ключове и заготовки за ключове за автомобили.

По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на Районна прокуратура - Бургас. На двамата мъже са повдигнати обвинения, задържани са за срок до 72 часа с прокурорско разпореждане.