Четирима младежи задържани за кражба на кола
Четирима младежи задържани за кражба на кола / Дарик Варна, архив

Кражба на лека кола беше разкрита за часове, а извършителите - задържани, обявиха от варненската полиция. Престъплението, извършено на Никулден, е било разкрито и с помощта на шуменски полицаи.

След спор за пари: Работник задигна пикап от шефа си и го потроши

Лекият автомобил с марка „Опел" с временни регистрационни табели е бил задигнат към 8,00 часа от село Белоградец, общ. Ветрино. Колата е била паркирана пред заведение, отключена и с ключ на таблото.

Крадците се придвижвали с два автомобила. За разкриването им помогнали и видеозаписи от камери в Белоградец и обект в съседно село.

В ранния следобед откраднатият „Опел" е бил открит в гаража на частен дом в шуменското село Пет могили. Задържан е собственикът - 21-годишен мъж. В полицейския арест са и други три лица, съпричастни към кражбата - непълнолетни младежи на 16 и 17 години от същото село.

На място е извършен оглед и след приключване на следствените действия лекият автомобил е върнат на собственика му във видимо добро техническо състояние. По случая е образувано досъдебно производство, работата продължава.