След спор за пари: Работник задигна пикап от шефа си и го потроши
След спор за пари: Работник задигна пикап от шефа си и го потроши / Дарик Варна, архив

Наемен работник беше осъден от Варненския районен съд за противозаконно отнемане на автомобил от работодателя си, информират от съда.

Четирима младежи задържани за кражба на кола

54-годишният Н.Маринов се скарал с шефа си след спор за пари, след което го заплашил със задигане на служебен автомобил. Седмица след скарването, вечерта на 6 ноември миналата година работникът отишъл до стопанската база в Девня и безпрепятствено влязъл в двора, тъй като охраняващите кучета го познавали. Качил се на паркирания в двора лекотоварен автомобил „Мерцедес", специално сертифициран за превоз на животни, привел го в движение и с него напуснал базата.

Маринов шофирал по пътя до разклона за с. Разделна, където при маневра се отклонил от главния път и влязъл в канавката. В резултат на това спиране товарният автомобил се деформирал, като настъпили повреди по двигател, ресьор, реактивна щанга и др. части. Мъжът изоставил автомобила с включени светлини в канавката, което допълнително изтощило двата му акумулатора.

Причинените повреди по лекотоварното возило са изчислени на близо 1000 лв.

Маринов е вече неосъждан. В процедура на съкратено съдебно следствие Районният съд му наложи наказание от година лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.