/ iStock/Getty Images
В Областна дирекция на МВР във Варна e създадена организация за подготовката и произвеждането на избори за кметове и общински съветници на 27 октомври, съобщиха от полицията.

Русе е с най-много жалби в предизборната кампания

На тел. 112 се приемат денонощно сигнали за нарушаване на правилата за организиране и провеждане на изборите. Гражданите могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес. Като сигналите биват предавани в компетентните структури на ОД на МВР.

В Областна дирекция на МВР работят денонощни телефонни линии за приемане на сигнали от гражданите, свързани с нарушения на изборния процес: 052/615 166, 052/652 324 и 052/652-323.

ДАНС влезе в община Кочериново, проверяват адресните регистрации преди изборите

Сигнали и жалби могат да бъдати изпращани и на електронния адрес на ОД на МВР-Варна: varna@mvr.bg В Министерството на вътрешните работи също функционира денонощно открита линия - телефон 02/982-22-32 и имейл izbor@mvr.bg - за сигнали, свързани с нарушения на изборния процес при подготовката и произвеждането на изборите за общински съветници и кметове. Подаваните сигнали на откритата линия трябва да са относими към дейността на МВР.