/ Община Девня, архив
Компанията купувач се занимава със скрап. На мястото на фалиралия завод ще прави цех за обработка на метали
Пловдивска фирма е в процес на закупуване на терена на фалиралия завод „Полимери” в Девня.  Това обяви в интервю за Дарик областният управител на Варна Стоян Пасев.

Бившето предприятие на Николай Банев, разположено върху повече от 1000 дка, ще бъде закупено за 15 милиона лева, като аванс от 10% вече е преведен. Средствата ще бъдат предостатъчни за покриване на всички задължения на „Полимери”, уточни Пасев. Той разкри, че новият собственик ще влезе във владение на 5 юни.
 

„Полимери“ с над 300 кредитори, дължи близо милион на служители


Компанията купувач се занимава със скрап и се очаква в новата си придобивка да направи цех за обработка на метали.

Опасният трихлоретан на територията на девненския завод остава като проблем за областния управител, тъй като ще отпадне от ангажиментите на синдика на фалиралото предприятие.  Не е изключено да се плаща наем за съхраняването на тоновете опасно вещество, допусна Пасев.  
Подробностите ще бъдат уточнени утре на среща между областния управител и купувача на „Полимери”.
 

Държавата да преведе авансово парите за операцията в „Полимери“, настоява кметът на Девня


Договорът по обществената поръчка за транспортиране и обезвреждане на трихлоретана не е бил разписан от предишния областен управител Тодор Йотов. „Нищо не е свършил по въпроса, освен преместването от едно място в друго”, коментира действията на предшественика си Стоян Пасев. Той увери, че вече е сложил подпис под договора за  обезвреждане на опасния химикал.