/ БТА
Министър Коритарова разпореди да се образува дисциплинарно производство срещу инж. Явор Пасев и началника на отдел „Инвестиционно-ремонтни дейности“ в ОПУ Севдалина Казълова
Отстраниха директора на Областно пътно управление-Варна (ОПУ), съобщиха от Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Министър Виолета Коритарова разпореди незабавно да се образува дисциплинарно производство срещу инж. Явор Пасев и началника на отдел „Инвестиционно-ремонтни дейности“ в ОПУ Севдалина Казълова.

След катастрофата с кола на НСО: Главчев разпореди проверка на асфалтирана част от път

Докато тече дисциплинарното производство служителите са отстранени от работа.

БТА

БТА

Служителите от ОПУ със своите действия или бездействия са допуснали асфалтирането на част от отсечка на пътя Варна-Добрич, при изхода на община Аксаково, където преди дни имаше тежка катастрофа с автомобил на НСО, която завърши със загуба на човешки живот.

БТА

БТА

БТА

Министър Коритарова изпрати и сигнал до прокуратурата за действията на служителите и на фирмата извършила ремонта - ДЗЗД РОУД ПРОДЖЕКТ, в което участват „Хидрострой“ АД и „Транстрой-Варна“ АД.

И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините

Припомняме, че служебният премиер Димитър Главчев поиска от министъра на регионалното развитие и благоустройството да извърши незабавна проверка във връзка с информацията за асфалтирана част от пътя в района на Аксаково.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня