/ iStock/Getty Images
Признаха за виновна 33-годишната по обвинение в причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди на управителка на заведение по крайбрежната алея. Това съобщиха от пресцентъра на Районен съд - Варна.

Инцидентът е станал на 25 октомври. Тогава подсъдимата била в заведение и поискала да бъде включен климатика, тъй като й било студено.

Управителката обяснила, че не е възможно да го пуснат, защото залата била отворена, но й предоставила одеяло. Малко по-късно варненката сама го включила. Впоследствие той бил спрян от персонала. Това действие било повторено няколко пъти.

Жената се разгневила, на няколко пъти на висок тон заявила, че храната е боклук и ще се оплаче на контролните органи, върнала една от порциите поръчана храна и независимо от получените уверения, че няма да бъде включена в сметката, продължила да се държи обидно.

На тръгване 33-годишната плиснала в лицето на управителката на заведението питието си, след което я ударила в лицето, като междувременно съборила на пода телефона на един от барманите, който понечил да заснеме случващото се.

Варненката е с чисто съдебно минало. Варненският районен съд я освободи от наказателна отговорност, като и наложи глоба от 1000 лева. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.