Осъдиха двама за кражби
Осъдиха двама за кражби / Sofia Photo Agency, архив

Условно наказание наложи Варненският районен съд на 26-годишен младеж за кражба.

Младият мъж, родом от Монтанско, се разхождал в централната част на Варна, когато забелязал отворена балконска врата на 3 етаж от жилищна кооперация. Без особена трудност той успял да се покатери до терасата и през оставената отворена врата да проникне в спалнята на апартамента. По това време собствениците на жилището били на гости.

Подсъдимият открил в спалнята преносим компютър със зарядно, златни накити и няколко стари сребърни монети. Той отнел още метално куфарче с лични документи и гаранционни карти, предполагайки, че в него може да се съхраняват пари. Всички вещи подсъдимият поставил в раницата на гърба си и отново през терасата напуснал жилището. Общата стойност на откраднотото е 2500 лв.

26-годишният Тодоров е с чисто съдебно минало. Към момента имуществените щети са възстановени на пострадалото семейство.  След постигнато в съда споразумение той е осъден на 6 месеца лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок.

Също след одобрено споразумение Районният съд наложи за кражба 6 месеца условно наказание на 50-годишен мъж.

Д. Тодоров призна вината си за това, че на 22 април миналата година в Приселци е откраднал 130 оставени без постоянен надзор бетонни колчета.
Отнетото имущество е възстановено.

Споразуменията са окончателни и влизат в сила веднага.