Оставиха в ареста пласьори на амфетамини
Оставиха в ареста пласьори на амфетамини / Дарик Варна

Варненският апелативен съд потвърди ареста на Станислав Дянков и Христо Смилов, разследвани затова, че в съучастие са произвеждали и разпространявали амфетамини във Варна. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата. Преди 2 седмици Окръжният съд определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо 24-годишния Станислав и 26-годишния Христо. Органите на реда влезли по дирите на местни „производители” на амфетамини „Пико”. Проследявайки една от поръчките за производство на повече от 20 грама амфетамини, извършена от наркозависимите Вероника Атан. и Воислав Мил, полицаите стигнали до Дянков и Смилов.

От събраните до момента доказателства е установено, че Станислав и Христо дълго време са "произвеждали" амфетамини и са ги продавали в цялата страна. Двамата осигурявали и терен на зависими лица, за да приемат наркотици. При обиските им са били иззети различни химически вещества, необходими за производството на амфетамини. С оглед на изключително високата степен на обществена опасност на престъпленията, съвсем реална е опасността, ако са на свобода, двамата да извършат друго престъпление или да се укрият от наказателно преследване, смятат магистратите. Определенията на Варненския апелативен съд  не подлежат на обжалване.

Поръчителите на последната поръчка амфетамино производни Вероника Атан. и Воислав Мил. също са привлечени като обвиняеми по това досъдебно производство. Още пред първата съдебна инстанция прокуратурата поиска за двамата „домашен арест” заради съдействието, което са оказали на разследващите.