Остава прекъснато движението на влаковете в участъка между Езерово и Тополите
Остава прекъснато движението на влаковете в участъка между Езерово и Тополите / Дарик Варна, архив

Продължава да бъде прекъснато движението на всички влакове в участъка между гарите Езерово и Тополите от съображения за сигурност по нареждане на следствените органи, поради възникналия пожар в индустриялен клон в района на гара Езерово.

По тази причина всички влакове, които пътуват в посока Варна, се движат до гара Повеляново. Влаковете, които по разписания трябва да заминават от Варна, започват своето пътуване от гара Повеляново.

В момента на прекъсване на влаковото движение националният железопътен превозвач създаде извънредна организация за транспортното обслужване на всички пътници, като в участъка между Повеляново и Варна за клиентите на БДЖ е осигурен превоз с автобуси.

До възстановяване на движението на влаковете в гара Варна престоява международният бърз влак от Варна за Москва. В него има 130 чуждестранни пътници, за които се осигуряват храна и вода.

В момента допълнително е прекъснато движението и в участъка между гарите Синдел и Повеляново, поради което един бърз влак престоява в гара Юнак, а един бърз и два пътнически влака изчакват в гара Повеляново. Пътниците от бързия влак, който престоява в гара Юнак, ще бъдат превозени с автобуси до Варна.