Обвиненият за убийството на Александра твърди, че я оставил жива
Обвиненият за убийството на Александра твърди, че я оставил жива / снимка: Дарик Варна, архив

Варненският апелативен съд остави без уважение жалбата на Красимир Тодоров, привлечен като обвиняем за грабежа и убийството на 13-годишната Александра от Провадия, срещу първоначалния арест, определен от Окръжния съд. Това съобщиха от пресслужбата на Апелативния съд.

Обвиненият в убийството на Александра поиска да излезе от ареста

19-годишният Тодоров е с първоначална мярка за неотклонение „задържане под стража" от 15 април тази година. От вчера, след задържането и на приятелката му, Тодоров има повдигнато обвинение за грабеж на златни накити, придружен с убийство, извършен в съучастие с Ивалена Маринова.

При служебната проверка на събраните в хода на разследването доказателства Варненският апелативен съд намери, че всички те обосновават предположението, че Красимир, в съучастие с Маринова е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Съдът счита, че това е изключително тежко престъпление, за което законът предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен без замяна.

Убили Александра заради златни бижута

Като неоснователно беше определено твърдението на Тодоров, че Окръжният съд неправилно е интерпретирал показанията му. Обвиняемият твърди, че оставил жива Александра и някой друг след него е причинил смъртта й. И втората съдебна инстанция намира, че Красимир, който няма постоянен адрес, работа и документи за самоличност може да се укрие от наказателно преследване.

Обвиниха 19-годишен за убийството на Александра от Провадия

Определението, с което се потвърждава най-тежката процесуална мярка за принуда спрямо Красимир Тодоров, привлечен като обвиняем за грабежа и убийството на 13 годишната Александра от Провадия, извършено в съучастие, не подлежи да обжалване.