Обсъждат новостите в европейското законодателство в областта на електродомакинските уреди
Обсъждат новостите в европейското законодателство в областта на електродомакинските уреди / netinfo

Двудневна кръгла маса на тема „Новости в европейското законодателство в областта на електродомакинските уреди и електрическите уреди за измерване и управление. Изпитване и сертифициране” ще се проведе днес и утре във Варна. Организатори са Българската Асоциация на електротехниката и електрониката и Германското дружество за техническо сътрудничество. Срещата ще се състои в Конферентната зала на „Елдоминвест” ООД на ул. Владислав Варненчик 275A.

Кръглата маса ще бъде открита в 14:30 часа днес от д-р.инж.Румен  Атанасов - председател на Българската Асоциация на Електротехниката и Електрониката. В програмата са включени доклади на следните теми: "Новата законодателна рамка на ЕС - нови възможности и предизвикателства за бизнеса - Регламент 765/2008, Решение 768/2008 и Регламент 764/2008", „Как потребителите могат да пестят енергия в домакинството”, „Енергийната ефективност в полза на производителя. Осигуряване на качеството на продукта чрез изпитване  и сертифициране”, „Иновационната дейност в електротехниката и електрониката се насочва от регулационните документи на ЕС за енергийната ефективност.”

Утре кръглата маса ще продължи с доклад на тема „Развитие на продуктите на „Елдоминвест” в съответствие на енергийните цели на ЕС”. Предвидено е и разглеждане на завода. Конференцията ще приключи с обобщение и заключения от работата на кръглата маса.