От МВР и НАП провериха спазват ли се правила в заведенията във Варна, съобщи NOVA. Късно в петък вечер полицията влезе изненадващо на проверка в няколко нощни клуба. Униформените следят най-вече за разпространение на наркотици, както и за непълнолетни лица в заведенията.

Резултатите не закъсняха. Минути след началото на проверките бяха установени няколко непълнолетни лица. Не липсваха и по сериозни случаи. „Проверени са 48 лица. Установено е едно лице, обявено за общодържавно издирване”, заяви Светла Златева - говорител на ОД на МВР – Варна.

Не след дълго мъжът е отведен от полицията, а част от клиентите били изненадани от акцията.

„В последно време не си позволявам особено много, специално по дискотеки, но ето идвам, наканвам се и шок - тук някакви опашки, а дойдохме след рожден ден на приятелката ми да правим шоу. Но попаднахме на шоу. Не знам какво се случва. Странно е, в не е приятно”, категорична е  Мария Папазова, клиент на заведение.

Много от клиентите споделиха, че до този момент не са попадали на нередности в дискотеките. Проверката на униформените е продължила няколко часа, като са били проверени заведения, както на крайбрежната алея, така и на Морската гара във Варна.

След още няколко съставени акта проверката е приключила, но от МВР са категорични: „Проверките ще продължат. Тези специализирани полицейски операции ще бъдат докато приключи активният сезон”, посочи Светла Златева, говорител на ОД на МВР-Варна.

Повече гледайте във видеото. 
NOVA