/ iStock/Getty Images
Митническите служители иззеха 67 000 къса - 3350 кутии цигари при четири проверки - три от които в района на "Дунав мост"-Русе и една на "Дунав мост"-Видин, съобщиха от Агенция "Митници".
 
На 14 юли при проверки на четири пътнически микробуса са открити укрити общо 67 000 къса цигари с български акцизен бандерол. Три от осъществените митнически проверки са в района на "Дунав мост-Русе" на превозни средства, пътуващи за Германия.

Иззеха 18 000 къса контрабандни цигари на ГКПП „Дунав мост“-Русе

Откритите от митническите служители цигари са съответно 5400, 4000 и 48 000 къса. Установените тютюневи изделия са от известни марки и всичките са облепени с български акцизен бандерол.

Цигарите са укривани зад корите на автомобилите, на различни места зад арматурното табло, както и в превозвани мебели - диван и печка. На митническите служители не са представени необходимите документи и за случаите са съставени актове за административни нарушения.
 
При четвъртия случай - отново на 14 юли, митническите служители проверяват пътнически микробус в района на "Дунав мост"-Видин. Там митничарите установяват 9600 къса - 480 кутии цигари без бандерол, укрити във фабричните кухини на превозното средство.

За случая е съставен акт за установяване на административно нарушение.