/ iStock/Getty Images
234 души са прегледани в ковид зоните в общинските ДКЦ-та във Варна  през миналата седмица.

100 лица с грипоподобни оплаквания са посетили ДКЦ III. Направени са им антигенни тестове, от които 63 са дали положителен резултат. 12 души са насочени за рентгенография на бял дроб, като при 10 от тях е установена пневмония.

В ДКЦ II „Свети Иван Рилски“ в Аспаруховоса преминали 89 лица за преглед, направени са 83 теста, от които 34 са положителни. 17 човека са насочени за рентгенография на бял дроб, от които 6-ма са с пневмонияи, 6-ма са насочени за хоспитализация.

18 са прегледани в ковид зоната на ДКЦ I „Света Клементина“, от направените антигенни тестове, един е положителен. 14 са рентгенографиите на бял дроб, при които е установен един бронхит.

В кабинета на ДКЦ V „Света Екатерина“ са прегледани 21 лица, направени са 10 антигенни теста, от които няма положителни. Направени са 20 рентгенови снимки и едно кръвно изследване.

В ковид зоната на ДКЦ „Чайка“ са преминали 6 човека. От направените им тестове, един е положителен. Консултирани по телефона са приблизително 45 души, на които са дадени препоръки, назначено е лечение, наблюдават се и се поддържа обратна връзка с тях. 
 
 
 
БТА