/ iStock/Getty Images
Регистриран е втори случай на лице с положителна проба за COVID-19 в хоспис във Варна, съобщиха от РЗИ в крайморския град. Положителната проба е на санитар, който веднага е изолиран. Заради починал с установена положителна проба за COVID-19, РЗИ-Варна извърши пробонабиране от всички настанени и обслужващ персонал в хосписа.

От взетите проби на всички домуващи и обслужващ персонал, получените резултати са отрицателни за COVID-19. Работят се пробите на още трима души от персонала и четирима от потребителите.

За хосписа са предписани необходимите противоепидемични мерки за поддържане на хигиена и дезинфекционен режим в помещенията и мерки към контактните лица.

Само за последното денонощие във Варненско са регистрирани 33 нови случая с положителни проби за COVID-19. Починали са 3 души.

Общо за област Варна случаите, с регистрирани положителни проби за COVID-19 в информационната система достигнаха 1046. Хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ гр. Варна са 52 пациенти, с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 607 лица, излекувани са 396 лица.