Илиан Илиев изведе отбора за първа тренировка
Илиан Илиев изведе отбора за първа тренировка / Добри Атанасов
С петима нови играчи стартира зимната си подготовка отборът на "Черно море днес. На първото занимание се появиха подписалите догоговори вратар Благой Макенджиев,полузащитникът Венцислав Бенгюзов, крилата Меди Фенуш и Аристот Ндонгала, както и левият бек Уго Кононго. Последният е на проби. Той е конгоанец. Юноша е на  Бордо, а в кариерата си е преминал през отборите на Бордо (втори отбор),Евиан, Кретей, Седан. На 25 години е и е висок 186 см.Има един мач за националния отбор на Конго през 2015 година. В "Черно море" се очакват още двама нови играчи. Те са централен защитник и централен нападател. Треньорът Илиан Илиев разкри, че става въпрос за футболисти, които са играли в "Черно море". Със сигурност единият е Даниел Димов, като вероятно вторият е Валери Домовчийски, който водеше атаката на "Верея" при Илиан Илиев. И към двамата са отправени предложения, като се очаква тяхното решение.

Междувременно днес Орлин Старокин и Ондрей Сукуп се разделиха с "Черно море". Десният бек помолил за раздяла с клуба, заради влошеното здравословно състояние на съпругата му. 

Сериозен бе интересът от страна на феновете на първата тренировка на "Морето". Шефът на Националния фен клуб Иван Михайлов връчи на Мартин Костадинов специален плакет за избирането му за футболист №1 на клуба за 2017-а година.

Мартин Костадинов
Добри Атанасов



"Моряците" ще се готвят във Варна  до 16 януари. На 17-и "Черно море" стартира контролите срещу Черноморец Бачлик. На следващия ден отборът ще отпътува за Турция, където до 2 февруари ще проведе основната част от зимната подготовка.

На турска земя “моряците” ще изиграят пет контроли. На 24-и варненци срещат Криля Советов, на 29-и Локомотив Ташкент, а на 31-ви Пюник Ереван. Останалите две проверки ще са на 23-и и 31 януари, като съперниците за тези спаринги се доуточняват. 

На 7 февруари варненският тим ще  играе с отбора на Лудогорец 2, а на 10 съперник ще е Поморие.