Гонзо-Пифа,Бижутера-М.Петков,Кривия-Електричката и М.Георгиев-Пламен Крумов в супер шоу по плажен такроу в неделя от 14 часа на плажа в Аспарухово
Гонзо-Пифа,Бижутера-М.Петков,Кривия-Електричката и М.Георгиев-Пламен Крумов в супер шоу по плажен такроу в неделя от 14 часа на плажа в Аспарухово / Ивайло Борисов
Цяло звездно съсловие от бивши футболисти, които са оставили трайни следа с представянето си в родния футбол, ще вземат участие в един далеч по-различен и не по-малко атрактивен спорт. Двойките Христо Йовов - Милен Петков, Александър Александров Кривия -Здравко Лазаров Електричката, Георги Иванов Гонзо – Ивайло Петров Пифа и Милен Георгиев-Пламен Крумов ще оформят звездния поток в супер финала по плажен такроу във Варна в неделя. В другата група ще попаднат четирите шампиона от приключилите полуфинални турнири, съответно за Варна („Лациали“ :Живко Бояджиев-Иво Георгиев Пифа), за Пловдив (Андип 92: Николай Плавлов-Йордан Хърков ), за Шкорпиловци (ФК „Лозенец“: Радослав Монев-Николай Илиев ) и за Бургас („Бургас Волей“: Добрин Бяндов-Богдан Гогев). Националните финали ще се проведат на плажа в Аспарухово на 10-и септември в 14:00 часа, веднага след приключването на супер финала от държавното първенство по плажен футбол.  Тогава победителите от групата на звездите ще се изправят срещу тези от групата на шампионите, за да бъде излъчен абсолютният шампион.

Наградата за супер шампионите е осигурена от планински СПА комплекс “Mentor Resort”. Те ще получат уикенд за тях и половинките им в сърцето на Пирин планина. Победителите ще получат също голяма шампионска купа и медали, осигурени от Община Варна. Мотото на турнира е „Не на агресията!“
Турнирите се организират от Олимпийски клуб-Варна 2013 със съдействието на Община Варна. Идеята срещна подкрепа и от Община Бургас.

Плажният такроу силно наподобява футволей и джитбол. У нас организаторите правят опит тази игра „да стъпи“ на плажа с някои промени. Основната такава е в самата топка. Засега, за разлика от традиционния сепак такроу, в изминалите турнири на пясък у нас не бе използвана типичната за този спорт топка, изработена от ратан, или синтетични влакна, а топка размер 5. Има някои промени и в правилата. 
Целта е тази игра да стане малко по-достъпна за желаещите у нас, да се позабавляват на плажа. От една страна състезателите са улеснени от топките, с които се провеждат срещите, но в същото време атрактивните изпълнения, типични за сепак такроу, също изобилстват. Зрителите се наслаждават на красиви задни и странични ножици, както и на майсторски отигравания с глава, гърди и крак.
Всички мачове във финалния турнир в неделя ще протекат отново под звуците на динамична латино музика.

Националните финали по плажен футбол стартират в 14 часа в неделя след приключването на суперфинала от държавното първенство по плажен футбол на централния плаж във варненския квартал Аспарухово.
Суперфиналите по по плажен футбол стартират още в петък след обяд. Отборите достигнали до тази фаза са разпределени в 2 групи. В група А са тимовете на „Спортна асоциация МВР“ София, „Одесос“ Варна и „Искър“ София, а в група Б настоящият шампион МФК „Спартак“ Варна, „Св. Никола“ Бургас и ФК „Русе“.

Финалът е предвиден за веделя в 11 часа.