/ narodensport.eu
На пресконференция днес във Варна бяха показани спечелените пет медала от състезателя по спортна гимнастика на ГСК „Интеркомгруп Черноморски юнак“ Божидар Златанов /до 14 г/ от силен международен турнир в Берлин, съобщава narodensport.eu. На пресконференцията присъства и другият участник Радослав Рачев, който игра при младежите, но се завърна без отличия.

Конкуренцията в неговата възрастова група е била много сериозна, с елита на Европа. Сред участниците е имало европейски шампиони и медалисти от СП. Божидар е приятната изненада за треньора Сергей Стоянов, който работи и с двамата.

Сергей разказа за отличното представяне на двамата. В тази посока говори и главният треньор в този спорт във Варна Тодор Тодоров.С огромна заслуга за представянето на състезателите на клуба и цялостната подготовка на гимнастиците е Павлин Николов, президент на ГСК „Интеркомгруп Черноморски юнак“ и основен спонсор вече дълги години.

Турнирът се провежда и организира всяка година от федерацията на Германия. тази година участваха повече от 120 състезатели, от 30 държави.

Божидар Златанов завоюва първо място в многобоя за юноши, златен медал на висилка, сребърен медал на земя и успоредка и бронзов – на халки. Радослав Рачев се класира на 48 място в многобоя. Отборът на България зае 13 място.

"Конкуренцията беше голяма. Не се притеснявах. това е 5-ото или 6-ото международно състезание.Радвама се за медалите, които взех. Можеше да взема още един златен, но се радвам за това, което постигнах. Започвам много усилено да тренирам, за да успея да намеря място в отбора за европейското", каза Божидар Златанов.  
narodensport.eu